5G – Hva kan det bety for din bedrift?

Det florerer med ord og uttrykk knyttet til 5G, ord som har betydning for et fåtall bedrifter. I denne artikkelen ser vi bort fra fjernkirurgi, tingenes internett, og selvkjørende biler. Vi setter søkelys på hva 5G som internettaksess kan gjøre for din bedrift.

Jobb effektivt i skyen

Bedrifter tar i økende grad i bruk skybaserte applikasjoner og tjenester, noe som stiller høye krav til hastighet, responstid og kapasitet. Dette har tradisjonelt vært forbeholdt fiber, inntil lanseringen av 5G. Med trådløst bredbånd over 5G-nettet kan du oppnå hastigheter på opptil 1 Gbit/s og praktisk talt null forsinkelse. I motsetning til 4G kan 5G-nettet også håndtere 1000 ganger flere tilkoblede enheter uten at det går på bekostning av en god og rask internettopplevelse 

Like tilgjengelig i by og bygd  

Norge er preget av store avstander og spredt bebyggelse. Etablering av fibernett er både tidkrevende og kostbart, og mange steder vil sannsynligvis aldri få tilgang til fiber. 5G-teknologien åpner muligheten for tilsvarende hastighet og ytelse der fiber ikke er tilgjengelig, men også i tettbygde strøk med strenge restriksjoner til fasade. Dette betyr at din bedrift kan holde tritt med den teknologiske utviklingen, uansett hvor dere befinner dere.

 

 

Slik fungerer det: En fiber kabel går inn til basestasjonen som sender ut 5G signal. Antennen på vinduet mottar signalet og viderefører det til en router. Routeren lager et WiFi nett enheter kan koble seg til. 

På nett i rekordfart  

Trådløst bredbånd 5G krever ingen graving, søknader eller godkjenninger fra byggeier. Du får tilsendt en antenne som monteres på et vindu – en installasjon du enkelt kan gjøre selv. Leveringstiden er dagene det tar å sende utstyret. Dette betyr at du kan få tilgang til internett på rekordfart!  

Ta med deg nettet når du flytter

Tjenesten er, i motsetning til mobilt bredbånd, knyttet til en fast adresse. Imidlertid kan kan utstyret enkel flyttes og installeres på en annen adresse, så fremt den nye lokasjonen har 5G dekning. Dette gjør trådløst bredbånd 5G til en  ideelt løsning for bedrifter med mobile kontorer eller brakkerigger.

Vil du vite når din bedrift kan få 5G?

5G nett bygges for fullt i Norge. Fyll ut skjemaet under så gi vi deg beskjed når 5G er tilgjengelig i ditt område.   

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Back to Top