Derfor bør bedriften din ha gjestenett

Slipper din bedrift besøkende og kunder inn på det samme nettverket som ansatte, applikasjoner og enheter som bankterminal og printer? Da risikerer dere både sikkerhetsbrudd og redusert produktivitet.

Kablet og trådløst nett benyttes i økende grad som en del av arbeidshverdagen, og har i mange bedrifter blitt en del av grunnmuren. I disse nettverkene utveksles det stadig mer sensitiv informasjon, og det blir flere skybaserte applikasjoner sammen med et økende antall tilkoblede enheter.

Vi skal her ta for oss hvordan bedrifter gjennom å dele opp nettet kan bevare sikkerhet og produktivitet, men samtidig tilby rask og enkel internettilgang til besøkende og kunder.

Sikkerhet

Mange bedrifter deler ukritisk ut passordet til det trådløse nettverket, uten å tenke på mulige konsekvenser. Alle som logger seg på bedriftens nettverk kan – enten de er klar over det eller ikke – ha med seg skadelig programvare som infiserer, ødelegger eller henter ut sensitiv informasjon.

Et gjestenett derimot, gir besøkende og kunder rask og enkel tilgang til internett, på samme tid som de holdes borte fra bedriftens enheter, applikasjoner og sensitiv informasjon som befinner seg i det interne nettet. Slik ivaretar du bedriftens sikkerhet på en god måte, og reduserer muligheten for at sensitive opplysninger kommer på avveie.

Produktivitet

Hvor stor kapasitet din bedrifts nettverk har henger i hovedsak sammen med bredbåndslinjen. Men det hjelper lite med kostbar og rask fiber når nettverket ikke fungerer optimalt.

Dersom bedriften ikke deler opp og aktivt styrer trafikken i nettverket, blir det tilfeldig hvilke enheter og applikasjoner som blir prioritert. Uviktige enheter og besøkendes kapasitetsbruk kan føre til at forretningskritiske applikasjoner og enheter ikke fungerer tilfredsstillende. Dette vil redusere produktiviteten og føre til frustrasjon blant ansatte.

Ved hjelp at et gjestenett vil uviktige enheter og besøkende kunne skilles bort fra det som er forretningskritisk, og sette en grense for kapasitetsbruk. Blir grensen på gjestenettet nådd, vil det kun ha innvirkning på enheter koblet til gjestenetter, og ikke på det interne. Slik sikrer du at dine systemer og ansatte har den kapasiteten de trenger for en effektiv arbeidsdag.

Få en problemfri trådløs hverdag

Gi dine ansatte og besøkende den beste trådløse opplevelsen med WiFi som tjeneste fra Bitpro. Drift, oppdatering og administrasjon av ditt trådløse nettverk til en fast månedspris. Les mer om WiFi som tjeneste her, ring oss på 07978 eller legg igjen kontaktinformasjonen din i skjemaet under for et uforpliktende tilbud.

 

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Back to Top