Tofaktorautentisering

Hva er konsekvensene dersom en ondsinnet aktør får tilgang til en ansatts brukerkonto og deretter organisasjonens forretningskritiske systemer og dokumenter?

Misbruk av brukernavn og passord er den enkleste og raskeste veien til organisasjonens nettverk og interne systemer. Enkelheten sammen med at svindelforsøkene stadig blir flere og mer intelligente, gjør at behovet for sikkerhet øker.

Hva er tofaktorautentisering?

Tofaktor, også kalt totrinns verifisering, eller totrinns bekreftelse gir et ekstra lag med beskyttelse utover brukernavn og passord. Denne autentiseringsmetoden kombinerer noe du vet (brukernavn og passord) med noe du har, for eksempel engangskode eller mobiltelefon.

Tofaktorautentisering kan defineres som «en metode for tilgangskontroll hvor en bruker kun gis adgang etter å ha presentert to forskjellige bevis for sin identitet»

Hvorfor bruke tofaktor?

Ved å ta i bruk tofaktor legger du til et ekstra lag med sikkerhet. Dette fører til at en trusselaktør vil trenge mer enn bare brukernavn og passord for å få ønsket tilgang.

Har du en tofaktorautentisering er ikke nødvendigvis brukerkontoen på avveie selv om brukernavnet og passordet er kompromittert.

Ta kontakt med oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Back to Top