Bitpro og Proximo fusjonerer

Proximo og Bitpro fusjonerer, blir ny ledende skyleverandør

(Oslo/Kristiansand/Bergen 4. desember 2019) IT-selskapene Proximo Norge AS og Bitpro AS slår seg sammen til å bli en ny, ledende leverandør av skybaserte kommunikasjons- og sikkerhetsløsninger.

Proximo, som er eiet av NextGenTel Holding, leverer kommunikasjons- og sikkerhetsløsninger til mer enn 11.000 kunder i bedriftsmarkedet. Bitpro, med hovedkontor i Kristiansand, er på sin side leverandør av skybaserte IT-tjenester til over 150 bedrifter over hele Norge.

Det nye selskapet skal videreføres under navnet Bitpro. Trond Bjorvand, gründer og eier i dagens Bitpro, blir adm. direktør. Han starter i jobben i januar 2020. Det sammenslåtte selskapets totale omsetning vil i 2019 utgjøre ca. NOK 260 millioner, og det vil være finansielt solid med god inntjening. Etter sammenslåingen vil dagens Bitpro-aksjonærer eie 15,2 prosent av aksjene, mens Kistefos skal eie 84,8 prosent og blir således hovedeier i selskapet.

Proximo leverer i dag kommunikasjon til skyen, mens Bitpro har de øvrige verktøyene som skal til for å ta bruken av skytjenester til et nytt nivå.

– Både Proximos og Bitpros strategier for videre vekst vil fortsette etter sammenslåingen. I tillegg vil vi fokusere på de store synergiene som en bredere produktportefølje gir hos eksisterende og nye kunder, sier Trond Bjorvand, som fortsetter:

– For å kunne realisere vårt betydelige, felles vekstpotensial, skal vi fortsatt tilby de komponentene som kreves for å lykkes med implementering og bruk av moderne skyløsninger. Effektive kommunikasjonstjenester blir viktigere og viktigere ettersom utbredelsen av skytjenester øker i omfang. Den store utfordringen for bedrifter i dag ligger imidlertid i å utnytte de mulighetene som finnes i skyen,  sørge for at disse blir en naturlig del av forretningsprosessene og samtidig sørge for at bedriften får en målbar gevinst av denne investeringen. Vår hovedjobb vil derfor fortsatt være å gjøre det enkelt for kundene å realisere gevinster.

NextGenTel Holding ASA ble tidligere i 2019 tatt av børs. I tillegg har Proximo blitt skilt ut som eget selskap, og tjenesteleveranser til bedriftsmarkedet har blitt overført. – I Bitpro fant vi det som vi lenge har vært på utkikk etter. Selskapet har sammenfallende visjoner og vyer med våre, og det har over lengre tid vist evner til å levere tjenester av høy kvalitet, kombinert med solid ledelse, sier Gunnar Jacobsen, investeringsdirektør i Kistefos.

Proximo er en aksessuavhengig leverandør av bredbånd, datacom og telefoni til bedriftsmarkedet med over 11.000 unike kunder. I tillegg utvikler og leverer selskapet i samarbeid med Cisco, SD-WAN tjenester og sikkerhetsløsninger. Selskapet har ca. 40 medarbeidere med sterk fagkompetanse innen nettverk/tjenester samt IP-telefoni og mobile løsninger. Proximo er lokalisert med kontorer i Bergen og Oslo.

Bitpro har siden oppstarten i 2007 med hovedkontor i Kristiansand levert skybaserte IT-tjenester til bedriftsmarkedet i hele Norge. Bitpro var blant landets første leverandører av Private Cloud tjenester fra eget datasenter i 2008. Senere er tjenestetilbudet komplettert med skytjenester fra ulike samarbeidspartnere. Bitpro har i overkant av 20 medarbeidere med sterk fagkompetanse innenfor nettverk, plattform og ulike skyløsninger.

Ta kontakt med oss

Benytt skjemaet under for å sende oss en henvendelse. For support henvendelser se kontakt info på vår kundeserviceside.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Back to Top