Bedriftens enhet på reise

Mange av oss tar med bedriftens PC, nettbrett og smarttelefon både på jobbreise og ferie, uten å være klar over risikoen. Bedriftsenheter er ofte utstyrt med spesialisert programvare og har tilgang til bedriftens nettverk og ressurser, noe som kan utgjøre en trussel dersom de havner i uønskede hender.

For å beskytte bedriftens sensitive data og informasjon er det viktig å ha kunnskap om risikoene å gjøre nødvendige sikkerhetstiltak. Slik at ikke du bidrar til at uvedkommende får tilgang til bedriftens datasystemer. I denne artikkelen vil vi gi deg enkle og effektive tips som vil hjelpe deg med å sikre enhetene på reise.

1. Sikkerhetskopiering

Sørg for å ta sikkerhetskopi av all viktig informasjon og data før du drar på reise. Dette tiltaket vil være svært nyttig hvis enheten din skulle bli mistet eller stjålet underveis. Ved å ta en sikkerhetskopi på forhånd, kan du beskytte deg mot mulig tap av verdifulle data og raskt gjenopprette informasjonen på en annen enhet ved behov.

2. Gjennomfør oppdateringer

Sørg for å gjennomføre programvareoppdateringene på enhetene dine. Oppdateringer vil kunne tette sikkerhetshull og gi tilgang til forbedret funksjonalitet som reduserer risikoen for at uønskede angripere utnytter kjente sårbarheter.

3. Ikke bruk offentlig WiFi

Unngå å koble til offentlige trådløse nettverk, spesielt WiFi som ikke krever passord. Offentlige nettverk kan være usikre og utsette enhetene og dataene dine for trusler. Benytt heller 4G/5G dersom et sikkert nett ikke er tilgjengelig. Ved å benytte mobildata, kan du redusere risikoen for uautorisert tilgang og opprettholde en høyere grad av sikkerhet.

Dersom eneste alternativ er offentlig WiFi, bør du ta i bruk VPN. VPN lager en kryptert tunnel for all informasjon som sendes mellom enheten din og bedriftens systemer og informasjonen forblir privat og beskyttet mot innsyn fra uvedkommende.

4. Bruk et sterkt passord

Det viktig å bruke sterke passord som er unike for hver enhet og tjeneste. Endre passordene regelmessig og skjul inntastingen i offentlige rom. For ekstra beskyttelse, bør du bruke to-faktor innlogging på alle kontoer der det er mulig.

5. Ikke bruk offentlige USB-ladepunkter

Offentlige USB-ladepunkter kan være manipulert. Kobler du enheten din til en manipulert ladestasjon kan hackeren få tilgang til enhetens data eller installere skadelige programvarer uten at du er klar over dette. Det er derfor anbefalt og ikke benytte seg av offentlige USB-ladestasjoner, men ta heller med en powerbank.  Dersom du må lade benytt din egen ladekabel/kontakt og benytt stikkontakt i stedet for USB-uttak.

6. Hold enheten under oppsyn 

Det er viktig å aldri forlate enheten uten oppsyn. Sørg for å ha enheten med deg i håndbagasjen når du er på reise, og pass på at den er under konstant oppsikt eller låst inn når du ikke bruker den. Dette tiltaket bidrar til å minimere risikoen for tyveri eller uautorisert tilgang.

Ta kontakt med oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Back to Top