Sjekkliste for sikrere e-postbruk

Digital sikkerhet krever rett teknologi kombinert med kunnskap. For at bedriften skal være godt rustet mot sikkerhetsbrudd, kan ikke kunnskapen om sikkerhet begrenses til IT-avdelingen og ledelsen. Den må også nå brukere på alle nivåer.

Vi ønsker å gjøre sikkerhet enklere for våre kunder og har derfor utarbeidet en firepunkts sjekkliste for sikere e-postbruk. Listen kan du laste ned som PDF og videresende eller skrive ut til ansatte og kollegaer.

Sjekkliste for sikker e-postbruk

Les teksten nøye

Er det skrivefeil, språkfeil eller annet som tilsier at det er noe som ikke stemmer med e-posten?

Sjekk avsender

Sjekk avsenderadresse ved å holde musepekeren over oppgitt avsender uten å klikke. Er den feilstavet, eller slutter e-postadressen på f.eks. .co istedenfor .no eller .com?

Vurder innholdet

Er det normalt at denne kollegaen eller bedriften sender deg denne typen informasjon eller forespørsel på e-post? Er du i tvil bør du kontakte kollegaen eller bedriften som står som avsender. En ondsinnet aktør kan ha fått tilgang til en kollegas e-postkonto å utnytter denne til videre svindel.

Sjekk lenken

Sjekk om teksten i lenken stemmer med domenet den fører til. Dette kan du gjøre ved å holde musepekeren over lenken uten å klikke på den. Sender lenken deg til en annen side enn det du forventet ut fra lenketeksten?

Du kan selv teste på denne lenken: http://www.vg.no/. Denne utgir seg for å være VG, men sender deg til Dagens Næringsliv.

Last ned PDF for videresending og utskrift
Back to Top