Slik velger bedriften rett WiFi-løsning

Tilgang til trådløst nett er blitt en selvfølge og benyttes både av kunder, besøkende og ansatte. WiFi er noe som bare skal fungere. En løsning tilpasset bedriftens behov er derfor viktig.

Det er mye mer enn kvaliteten på utstyret som avgjør hvor godt WiFien fungerer. I denne artikkelen skal vi ta for oss faktorer som påvirker det trådløse signalet, og hva du bør tenke på når du skal velge riktig løsning for din bedrift.

Utforming og oppbygning av lokaler

Utover størrelse, antall vegger og etasjer, vil materialer som betong, stål og glass være et stort hinder for WiFi-signalene. For å oppnå god dekning er særlig antall aksesspunkter og plassering viktig. Aksesspunkter bør aldri gjemmes bort, men plasseres sentralt i rommet, og gjerne i taket for å nå over eventuelle hindringer.

Gjennom en WiFi-analyse avdekkes dagens dekningsstatus og forbedringsområder. Analysen gir en konkret anbefaling på antall punkter og plassering av disse for best mulig dekningsgrad.

Antall tilkoblede enheter

Ansatte og besøkende benytter seg av flere og flere enheter. Det øker ikke bare kravet til bredbåndslinjen, men også til det trådløse nettverket. Hvor mange brukere og enheter som skal koble seg til, er med på å påvirke hvor mange aksesspunkter din bedrift bør ha for å sikre en god opplevelse.

Bedrifter bør dele opp nettverket i et ansattnett og et gjestenett. Ikke bare for å ivareta sikkerheten, men også for å sikre at de ansatte får jobbe mest mulig effektivt og at applikasjoner får nok kapasitet til å fungere optimalt. Les mer om hvorfor din bedrift bør ha gjestenett.

Oppdateringer og vedlikehold

Nettverksutstyr trenger vedlikehold og en pause av og til. Løpende oppdateringer og jevnlig re-start kan bidra til å opprettholde et godt signal. Noen bedrifter ønsker å gjøre dette selv, mens andre velger å sette bort denne jobben.

Bitpro tilbyr WiFi som tjeneste. Utstyr, vedlikehold og drift til en fast månedspris – ingen store investeringer. Tjenesten kan enkelt utvides med flere innen-/utendørspunkter og lokasjoner etter behov.

Få en problemfri trådløs hverdag

Gi dine ansatte og besøkende den beste trådløse opplevelsen med WiFi som tjeneste fra Bitpro. Drift, oppdatering og administrasjon av ditt trådløse nettverk til en fast månedspris. Les mer om WiFi som tjeneste her, ring oss på 07978 eller legg igjen kontaktinformasjonen din i skjemaet under for et uforpliktende tilbud.

 

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Back to Top