Trådløst Bredbånd til din bedrift? Dette bør du vite.

Trådløst Bredbånd omtales gjerne som fremtidens internett over mobilnettet, men hva er det egentlig? Hvordan virker det, og hva er forskjellen på Trådløst Bredbånd og Mobilt Bredbånd? I denne artikkelen gir vi deg svarene.

Hva er Trådløst Bredbånd?

Trådløst Bredbånd er enkelt sagt tilgang til internett gjennom mobilnettet. Løsningen består av et eget mobilabonnement, ruter og en antenne som låses til din bedrifts adresse. Tjenesten er en av etterfølgerne til kobbernettet (xDSL/ADSL) som ikke lenger har tilstrekkelig hastighet, kapasitet og stabilitet til å kunne utnytte dagens og fremtidens digitale muligheter.

Hvordan virker det?

For å sikre best mulig hastighet og stabilitet settes det opp en utendørs eller innendørs antenne som gir bedre signal og tilknytning til basestasjonen. Videre består løsningen av en ruter med SIM-kort som kobles til bedriftens adresse.

Hvem passer det for?

Trådløst Bredbånd er et godt valg for små og mellomstore bedrifter som ikke har tilgang til, eller ønsker å gå over til fiber grunnet høye kostnader. Denne løsningen kan også være et fornuftig alternativ for bedrifter med moderate behov for hastighet og datamengde.

Trådløst Bredbånd til din bedrift?

Kan Trådløst Bredbånd være løsningen for din bedrift? Kontakt oss på tlf. 07978 eller legg igjen din kontaktinformasjon i skjemaet under og en av våre rådgivere kontakter deg.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Forskjellen på Trådløst Bredbånd og Mobilt Bredbånd

Både Mobilt Bredbånd og Trådløst Bredbånd opererer via 4G og 5G og er på en måte to sider av samme sak, men det er noen vesentlige forskjeller.

Hastighet – Mobilt Bredbånd gir deg ingen begrensninger, men heller ingen garanti for hastigheten på tilkoblingen. Vær- og vindforhold, avstand til sender og antall påkoblede brukere er eksempler på faktorer som spiller inn. Ved Trådløst Bredbånd reserveres og styres hastighet ut ifra valgt abonnement.

Datamengde – Mobilt Bredbånd og Trådløst Bredbånd har begge en gitt mengde data per måned. Forskjellen er at mengden data for Mobilt Bredbånd styres av valgt abonnement, mens det for Trådløst Bredbånd er leverandøravhengig. Datakvotene for Trådløst Bredbånd er store og overstiges sjeldent. Skulle det mot formodning skje vil hastigheten på tilkoblingen reduseres, men ikke stenges.

Installasjon – Med Mobilt Bredbånd er det ikke behov for montering av utendørsantenne eller internkabling. Dette gjør selve installasjonen enklere, men du vil gjerne ikke oppnå samme signalstyrke og stabilitet.

Geografisk sperre – Selv om begge løsningene benytter det frie mobilnettet er det kun Mobilt Bredbånd som kan benyttes på andre lokasjoner en installasjonsadressen. Trådløst Bredbånd vil slutte å fungere dersom det er forsøkt koblet opp på annen adresse.

Alternativer til Trådløst Bredbånd

Fiber Bredbånd

Lynrask og sikker internettilgang

For bedrifter med høye krav til hastighet, sikkerhet og stabilitet. Slik at forretningskritiske applikasjoner, videomøter og samhandling fungerer effektivt og bekymringsfritt.

 

Les mer om Fiber Bredbånd fra Bitpro

Mobilt Bredbånd

Nå som internettaksess til din bedrift

For bedrifter med lite til moderat databruk og enkle applikasjoner eller bedrifter med behov for sikker tilgang til forretningskritiske applikasjoner fra prosjektkontor, pop-up butikker og arrangementer.

 

Les mer om Mobilt Bredbånd Fra Bitpro
Back to Top